• Увеличаване
  • Намаляване
  • Нормално

Current Size: 100%

А

Б

В

Г

Д

Е

И

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ч

Ю

Брус Литъл е професор по философия на религията в Югоизточната баптистка богословска семинария (САЩ) от 2001 г. и изследовател в L. Russ Bush Center for Faith and Culture. В продължение на 33 години е служил като пастир, откъдето има богат практически опит в християнското съветничество.

Изнася лекции и преподава като гост-говорител на само в САЩ на теми, свързани с философия и философия на религията, представящи християнския светоглед в разнообразни аспекти на живота. Автор е на много статии в богословски издания и на една книга: A Creation-Order Theodicy: God and Gratuitous Evil (2004).

Избрано:

Брус Литъл 24 юли 2008

Тук няма да се опитвам да защитавам тезата, че има Бог, а само ще се опитам да покажа как можем да търсим отговор на проблема със злото, ако има Бог, такъв какъвто е определен от християнството. Така че, тръгвайки от разбирането за Бога според християнската традиция, ще се опитам да покажа, че Неговото съществуване и съществуването на злото не са две противоречиви схващания. На мен поне ми се струва, че това означава, че е възможно човек рационално да утвърждава едновременно съществуването на Бога и действителността на най-ужасните злини.