• Увеличаване
  • Намаляване
  • Нормално

Current Size: 100%

А

Б

В

Г

Д

Е

И

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ч

Ю

Питър Дж. Уилямс е директор на центъра за билейски изследвания „Тиндейл Хаус“ в Кеймбридж и почетен старши преподавател по библеистика към Университета в Абърдийн, Шотландия. Специалист е в изследването на Стария и на Новия завети. Получава образованието си в областта на изучаване на древните библейски езици от Университета в Кеймбридж (M.A., M.Phil., Ph.D.).

След получаване на докторската си степен (1997) работи и преподава иврит и Стар Завет в Кеймбридж до 2003 г. В същото време е научен сътрудник по Стар Завет към Тиндейл Хаус, Кеймбридж. От 2003 г. до 2007 г. той е старши преподавател по Нов Завет и заместник-ръководител на Училището по богословие, история и философия към Университета в Абърдийн, Шотландия.

През юли 2007 г. става най-младият директор (Warden) в историята на Тиндейл Хаус. Също така запазва позицията си като почетен старши преподавател по библеистика към Университета в Абърдийн. Инициатор е на блога за текстова критика Evangelical Textual Criticism

Избрано:

Д-р Питър Уилямс, директор на Ценъра за библейски изследвания „Тиндейл Хаус“ в Кеймбридж, изнесе в България серия от лекции в началото на април по покана на сдружение ХАРТА. Специално за читателите на ХАРТА той даде това интервю.